This product is no longer in stock
Availability date:
Συγγραφέας: Χαράλαμπος Γεωργίου
Μεζές – αν κοιτάξουμε τη λέξη αυτή στο λεξικό θα βρούμε κάποιον από τους ακόλουθους ορισμούς: «έδεσμα με πικάντικη γεύση, το οποίο σερβίρεται είτε ως ορεκτικό είτε ως συνοδευτικό οινοπνευματώδων ποτών, συνήθως σε μικρή ποσότητα» - «μικρή ποσότητα καλομαγειρεμένου φαγητού που προσφέρεται ως ορεκτικό μαζί με το ποτό».
Περιγραφικές αλλά απλές ερμηνείες που όμως δεν περιλαμβάνουν όλα όσα μπορεί να σημαίνει ο μεζές για τον καθένα μας.
Ο μεζές φέρνει στο νου κάτι που έχουμε δοκιμάσει και δεν έχουμε ξεχάσει.
Είναι το φαγητό που τρώμε δίπλα στη θάλασσα, κάτω από το λαμπρό ήλιο ή πριν το δείπνο, μετά από μία γεμάτη ημέρα.
Eίναι κάτι που μοιραζόμαστε με τους ανθρώπους που αγαπάμε, που εμπιστευόμαστε και νοιαζόμαστε, αφού συνήθως σερβίρονται σε κοινό πιάτο από όπου δοκιμάζουν όλοι.
Παραπέμπει επίσης στην ποικιλία, αφού δε γίνεται να μαγειρέψουμε ή να παραγγείλουμε μόνο έναν.
Ο συγγραφέας Χαράλαμπος Γεωργίου, Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης, του οποίου η πείρα στη διεθνή κουζίνα και το πλήθος από άρθρα και συνταγές σε ελληνικά και γαλλικά περιοδικά, βοήθησαν στην εξάπλωση της Ελληνικής κουζίνας μας, βάζει τη σφραγίδα του σε αυτό το βιβλίο.
ISBN | 9608058279 |
Συγγραφέας | Χαράλαμπος Γεωργίου |
Εκδότης | Αντώνης Τσιτσιλώνης |
Χρονολογία Έκδοσης | 2004 |
Σελίδες | 240 |
Εξώφυλλο | Σκληρό εξώφυλλο |
Πλάτος cm | 22 |
Υψος cm | 24 |
Βάρος Kg | 0.6430 |
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την εμπειρία σας κατά την επίσκεψη σας.Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπό μας, συμφωνείτε με τη χρήση τους. Δείτε περισσότερα.