This product is no longer in stock
Availability date:
Συγγραφέας: Χαράλαμπος Γεωργίου
Μεζές – αν κοιτάξουμε τη λέξη αυτή στο λεξικό θα βρούμε κάποιον από τους ακόλουθους ορισμούς: «έδεσμα με πικάντικη γεύση, το οποίο σερβίρεται είτε ως ορεκτικό είτε ως συνοδευτικό οινοπνευματώδων ποτών, συνήθως σε μικρή ποσότητα» - «μικρή ποσότητα καλομαγειρεμένου φαγητού που προσφέρεται ως ορεκτικό μαζί με το ποτό».
Περιγραφικές αλλά απλές ερμηνείες που όμως δεν περιλαμβάνουν όλα όσα μπορεί να σημαίνει ο μεζές για τον καθένα μας.
Ο μεζές φέρνει στο νου κάτι που έχουμε δοκιμάσει και δεν έχουμε ξεχάσει.
Είναι το φαγητό που τρώμε δίπλα στη θάλασσα, κάτω από το λαμπρό ήλιο ή πριν το δείπνο, μετά από μία γεμάτη ημέρα.
Eίναι κάτι που μοιραζόμαστε με τους ανθρώπους που αγαπάμε, που εμπιστευόμαστε και νοιαζόμαστε, αφού συνήθως σερβίρονται σε κοινό πιάτο από όπου δοκιμάζουν όλοι.
Παραπέμπει επίσης στην ποικιλία, αφού δε γίνεται να μαγειρέψουμε ή να παραγγείλουμε μόνο έναν.
Ο συγγραφέας Χαράλαμπος Γεωργίου, Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης, του οποίου η πείρα στη διεθνή κουζίνα και το πλήθος από άρθρα και συνταγές σε ελληνικά και γαλλικά περιοδικά, βοήθησαν στην εξάπλωση της Ελληνικής κουζίνας μας, βάζει τη σφραγίδα του σε αυτό το βιβλίο.
ISBN | 9608058279 |
Writer | Χαράλαμπος Γεωργίου |
Publisher | Tsitsilonis Antonis |
Release date | 2004 |
Pages | 240 |
Cover | Hard Cover |
Width cm | 22 |
Height cm | 24 |
Weight Kg | 0.6430 |
This shop uses cookies and other technologies so that we can improve your experience on our sites. By continuing to browse our site, you are consenting to the use of cookies. View More.